Monday, December 23, 2013

Petua mencerahkan & menegangkan wajah



Assalamualaikum wbt

Night u olls. Sblm tido apa kata kita memasak sikijap. Menunya sangat simple, namun.....bkn untuk kenyangkan perut u olls, tapi untuk mengenyangkan kulit dengan vitamin2 yang pastinya ori dari ladang yer...

Mlm ni cikgu nak ajar cara2 membuat mask yer...senang sangatttttt...hanya guna 3 bahan saja, serbuk kacang soya, susu dan oat. Any kind of soybean powder, any kind of milk n any kind of oat. 

Cara2 nyer:

1. Masukkan setengah sudu besar soy powder, setengah sudu besar susu dan satu sudu besar oat
2. Masukkan sedimit air. Kepekatan bg boleh lekat kt muka jerrr
3. Gaul, Sebatikan dan terus tepek dab dab kat muka
4. Tunggu sehingga 10 minit. Dah tu basuh muka dengan air bersih...kene pesan ni guna air bersih. Kang ada yg cuci dgn sirap limau pulak! @@@@@Apatah@@@@@


Tudia baq hanggg...sebalang oat! Sampai ke anak cucu cicit piut miut tak abih nak tepek kt muka nih

Susu anlene. Baru ja beli. Okey...klau dah tak larat minum, blh jer bg kulit makan sekali sekala. Well absorbed!

Perabih boreh laki kau. Beli esp tak consume lak. Huhu...nasib baik blh buat mask!

Tudia haaaa..dah siap bancuh. Nak guna tepek skit jer. Tak abih boleh bagi kucing ko sikit yer...

Its a bird, its a plane! Weeeeeee....apo bondo ni makkk..no...its me!

Alien yg menakutkan kat atas tu dah jd tuan puteti.slps dicuci oat td. Weeehehe.....perasan p la sikit2...
*****wajah inno centku...without any mek up.kar-ching!!*******






20 comments:

Anonymous said...

please click here...http://stayreward.com/index.php?share=60463

Anonymous said...

jom singgah http://bit.ly/1lmUb9V

http://produkkecantikangrosir.com/ said...

Baru tahu ternyata bisa,..jadi cantik :D

fatim said...

Perkongsian yang sangat menarik admin. Saya juga ada share tip kurus dan tip kecantikan di blog saya. Jemputlah melawat: http://bit.ly/beautyfatimah

Mazni said...

Assalamu'alaikum wrmbth.

Baru pertama kali masuk blog sis ni. Menarik sangat sangat. Terutama tips baru buat mask tu.

Tak sangka boleh gunakan oat dan susu anlene untuk buat mask ya.

Selalunya guna ESP shaklee campur yogurt saja.

dan makan vitamin e comlex campur vitamin c. Jadilah set kecantikan shaklee untuk kulit

Lepas ni boleh campur oat pula. Terima kasih banyak banyaksis Norhayati.

Insyaallah banyak lagi nak baca lepas ni

Terima Kasih Sis

malina dahli said...

good tips!!! ape kata try produk halal muslim terbaru SILKYSITY SKINCARE. Kulit lebih lembut, cerah, dan nampak lebih muda dalam 2 minggu dah nampak kesan. Mesti puas hati punya..boleh whtsap utk lebih info ye. sekarang tengah promo sampai menjelang Aidilfitri.
Harga promo = rm150 (1 set skincare) + FREE 1 kotak collagen.
Harga biasa:
1 set skincare = RM159
1 kotak collagen = RM129

019-266 3580 (INA)

malina dahli said...

good tips!!! ape kata try produk halal muslim terbaru SILKYSITY SKINCARE. Kulit lebih lembut, cerah, dan nampak lebih muda dalam 2 minggu dah nampak kesan. Mesti puas hati punya..boleh whtsap utk lebih info ye. sekarang tengah promo sampai menjelang Aidilfitri.
Harga promo = rm150 (1 set skincare) + FREE 1 kotak collagen.
Harga biasa:
1 set skincare = RM159
1 kotak collagen = RM129

019-266 3580 (INA)

Ummu Ameer said...

kecantikan bermula dari dalam :)

http://drmaryamaziz.blogspot.com

http://editorshop.web.id said...

cantik nian kak :D regards

Anonymous said...

Gw juga suka ikutan cosplay. Lebih seru make upnya ditambah softlens saringan, gw langganan softlens kayak gitu di softlens warna online Cekidooott...

Aminah Hussain said...

bestnya buat masker guna esp. saya dah buat. kulit memang licin dan tegang.
artikel terbaru: Esp Shaklee - Info Lengkap

bella said...

salam..
perkongsian yang sangat menarik dan berguna. Selain petua yang telah diberikan oleh admin.Madu juga boleh dijadikan masker untuk menegangkan dan mengecilkan pori- pada wajah.

caranya : 2 sudu madu digaul rata bersama bedak sejuk dan disapu pada muka.Biarkan selama 30 minit, cuci dengan air bersih.

masker bedak sejuk dan madu jika diamalkan ia boleh menegangkan dan mengecilkan pori- pada wajah anda.

lazu iana said...

Artikel ini sangat bermanfaat.
Sambil baca artikel ini, Aku numpang promosi ya jualan saya kaos kaki murah klo ada yang mau silakan berkunjung :) moga makin banyak penunjung blognya

Emi Ariyani Aris said...

Salam. Saya juga pernah gunakan oat yang telah dikisar untuk dijadikan scrub wajah dan badan.

Rahsia Saya Pula

Adelle Alexa said...

terima kasih artikelnya cukup menarik dan bermanfaat sekali ya...
dengan memakai kaos kaki muslimah apakah juga memiliki fungsi untuk menunjang penampilan....
mohon infonya segera ya...

fazliana said...

Esp mmg best if dibuat masker... ��

Norains Sulaiman said...

Tips yang sangat berguna.tq

Norains Sulaiman said...

Tips yang sangat berguna.tq

ummu khayla jual vitamin said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Kecantikan.

UI UX Designers Delhi said...

Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.