Sunday, January 31, 2010

Berita Baik

Saya memang jenis yang suka pada kecantikan semulajadi,tetapi selalu mencari alternatif lain sekiranya ada untuk enhance keadaan kulit yang sihat. Saya akan sentiasa alert dengan apa-apa petua yang saya baca, mahupun produk-produk kecantikan yang boleh meningkatkan tahap kecantikan kulit sehingga ke tahap paling masksima. Bagi saya, kalau kita berkehendakkan sesuatu, tak mustahil kita akan dapatkannya suatu hari nanti, asalkan kita rajin berusaha, mencari info, bertanya dan mencuba.

Kira-kira 8 bulan lepas, saya menonton satu rancangan berkaitan hikmah kejadian manusia oleh seorang ustaz yang saya tak ingat siaran apa dan rancangan yang mana. Tapi satu perkara yang diucapkannya secara tidak sengaja berkaitan kecantikan adalah, manusia ini diciptakan daripada tanah. Dengan berseloroh dia berkata "Mungkin sebab itu ada perempuan yang apabila mengenakan produk kecantikan yang dihasilkan daripada tanah, terus jadi cantik kulitnya, hilang segala jerawat dan kedut". Entah kenapa sejak dari itu, jenaka ustaz tu sentiasa terngiang-ngiang di kepala saya. Dan saya terus mencari kalau-kalau ada produk kecantikan yang dperbuat daripada tanah liat terutamanya.

Tak saya sangka, selang beberapa bulan selepas itu, terdengar khabar tentang satu sabun yang dikatakan 'ajaib' yang diperbuat daripada 'moor'atau tanah liat. Mulanya saya agak kurang percaya dengan produk-produk seperti ini, dengan harga yang agak mahal untuk permulaan dan sebagainya.

Tah macam mana, suatu hari tu saya ke Gamat Healin untuk dapatkan produk kesukaan saya, sunblock dari AG2000. Tuan kedai tu bersungguh-sungguh promote produk sabun ajaib Eumora tu kat saya. Yang paling membahagiakan adalah dia juga ada jual dalam bentuk kecil 1 bar dipotong kepada 4 bahagian dengan harga RM 30 untuk 1/4 bahagian tersebut. Dan bagi saya tak salah mencuba.

Sebelum tu, saya nak bgtau tentang condition kulit muka saya kepada semua. Sebenarnya tak adelah masalah sangat, cuma yang ketara kedut (maybe masa tu tengah kemarau teruk kat Kedah nih). So, kulit muka saya nampak sangat ketara kedutnya.

Okeh, kembali kepada testimonial Eumora. Minggu pertama pakai sabun ni kulit jadi sangat kering, tapi tak mengelupas. Kata kakak tuan kedai tu, kulit akan mengelupas jika sekiranya pengguna pernah guna produk yang ada agen pengelupasan dan yang mengandungi banyak bahan kimia.

Masuk minggu ke-2, kulit wajah saya telah improve. Kedut-kedut banyak yang kurang, kulit jadi sekata dan nampak cantik sangat, sampaikan ramai yang tegur kulit muka saya nampak 'porcelain' gitu. Seronok sangat.......

Then saya beli 1 bar sabun tu untuk harga RM 95. Pada masa tu, saya dah tak kisah pasal harga sebab saya dah yakin sangat dengannya.

Habih jer 1 bar eumora, tetiba ia telah dibuat penjenamaan lain dan diberi nama lain iaitu Amoorea. Dikatakan produk Amoorea ni lagi berkesan dari eumora, tak ada kekeringan pada kulit. Memandangkan saya dah bertekad nk stay dengan sabun ni, jadi saya pun amik 1 bar sabun Amoorea. Dan ya. Amoorea ni lebih moist la. Tak ada langsung kekeringan pada kulit.

Dan sehingga sekarang, saya masih menggunakan sabun ni. Berbaloi. Tak perlu guna mask atau scrub muka lagi. Saya nak maintain jer dengan sabun ni.

Saya dah pun jadi ahli. So, kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan produk ajaib ini, silalah emel saya e.norhayati at (gantikan at dengan @)gmail.com atau order ajer kat shoutbox sebelah kanan blogger ni. Anda boleh dapatkan 1 bar dengan harga RM 90 termasuk kos pos. 1 bar ni untuk 2 bulan.. Saya akan ajar macam mana nak bagi dia tahan sehingga 2 bulan kepada pembeli sahaja. :)