Wednesday, October 9, 2013

Petua menegangkan kulit wajah

Like page Maryam Khadeeja's Collection untuk apparel yang sgt gojes dan termurah di pasaran!....

Mesti ramai kan yang takut memikirkan usia yang semakin menginjak, ditambah dengan keadaan kulit wajah yang semakin mengendur. Dalam fikiran tu mesti nak beli apa2 shaja produk yang ditawarkan di pasaran. Ermmmm....memang kita boleh cuba produk2 yang ada sekarang, in fact terlalu banyak produk yang dijual sehingga kadangkala sukar untuk membuat pilihan. Bukan apa..risau jika tak mendapat hasil yang diidamkan...lebih teruk kalau hasil yang diidam2kan tak dapat, bende lain plk timbul.huhu...so kepada sesapa di luar sana yang selalu berada di ambang kemusykilan dengan punyala banyak produk yang ada di pasaran sana, jom kita guna cara yg natural :

Parut halus lobak merah lebih kurang sesudu besar, kemudian masukkan sesudu kecil susu tepung. Dulu sy selalu gunakan susu tepung anak saya sbb susu depa sy beli untuk sparepart ajer. Kedua2 anak sy, sy breastfed secara xclusive..

Juga masukkan setengah sudu kecil madu bersama ramuan tadi. Pastu kacau, kalau macam pekat sangat, tambahkan air sikit, jgn terlalu cair ek....agak2 mudah melekat kat muka nanti.

Dah tu, sapu jer kat muka kecuali bahagian mata. Take a rest for a while lebih kurang 10 ke 15 minit atau sehingga ramuan tadi terasa kering sikit kat muka kita. Jgn smpi terlena u olls...kang terus keremot muka tu tk psal2 kena seterika..Lepas tu basuh dan buang the remaining bahan yang ada kt muka tu, diakhiri dgn basuhan air sejuk....

Sy selalu amalkan petua ni, dlm lebih kurang 1 ke 2 kali seminggu.....alhamdulillah....masih belum nmpk lg kekedut2 tersebut. Klau tk mmg seterika la jwbnyaaa......

Petua ni..selain menegangkan kulit, juga akn menyebabkan wajah bersih berseri, cerah dn licin....mmg berbaloi sgt laaah!

Happy trying!.....;)

4 comments:

Anonymous said...

Tumpang iklan. Ya...tq
http://www.bvmalls.com/aidi143

has linda said...

Tq untuk info.. Jom singgah blog saya. shahhaslinda.blogspot.com

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yg sgt bermanfaat.. 👍👍

Tip Kecantikan Tanpa Kesan Sampingan

Hairunissa Jopri said...

Tq ats info bermanfaat..Jemputlah ke blog sy utk cantik semulajadi

http://hairunissajopri.blogspot.com/2014/04/masker-vitamin-c.html?m=1

Nissa
0193584312