Friday, May 20, 2011

Maajun Anggun Bistari

Sesungguhnya, sejak dari dulu lagi saya percaya akan betapa mujarabnya, betapa berkesannya amalan yang diamalkan oleh nenek moyang kita sejak dahulu kala.

Antara amalan yang masih segar dan digunakan sehingga sekarang adalah amalan memakan jamu-jamu terpilih. Bagi orang seperti saya yang tidak begitu gemar dengan konsep 'kesetiaan jenama', saya sering bertukar-tukar antara satu jamu dengan jamu yang lain. Sebelum ini saya amalkan jamu yang diadun oleh mak bidan dari kampung saya sendiri, yang mana sebelum dari itu, saya amalkan jamu mak dara terutama ketika menyusu badan. Tetapi kini, saya amalkan pula Maajun Anggun Bistari.

Review dari saya : rasanya yang sangat sedap, selain membuang angin dan membuatkan badan terasa ringan, maajun ni juga dibuat khas supaya ibu-ibu dapat menjarakkan kehamilan. Maknanya 'pil perancang' yang semulajadi. Nih ada rahsia lagi, pssttt...rupa-rupanya maajun ini dapat 'mengetatkan' bahagian-bahagian yang dah 'longgar-longgar'. Hehe..perkara ini juga diakui oleh rakan-rakan saya yang lain.

Jika anda sukakan ulam-ulaman dan sayur-sayuran, anda tentu sukakan rasa maajun ni, dan baunya-- wangi...sangat.

Anda boleh dapatkan maajun ini di mana-mana kedai jamu online. Saya dah browse kt google, insyaallah ramai yang menjual produk ini. Dengan harga serendah RM 15 untuk sebulan, anda akan mendapati hasil yang sangat memberangsangkan.

Apa kata anda mulakannya hari ini. Ingat, walau berapa sahaja usia anda, masih belum terlambat untuk memulakan sesuatu yang baik.

Selamat mencuba..

7 comments:

Queen Xeria said...

Boleh ke utk ibu mnyusu jamu anggun bistari tu?

Norhayati said...

Ok jer bg sy. in fact blh membanyakkan susu badan-ikut pengalaman sy sndr la.

Queen Xeria said...

Akak mkn madu khaula jenama ape?sy nak follow hehe..t klu akak ambik produk kesihatan bru..akak update ye..sy x reti nk cuba cuba ubat-ubatan ni...

Norhayati said...

queen xeria,

madu tu jenama al-khaula. buat masa ni pelbagai jenis supplemen juga saya update untuk consume setiap hari.

Apapun, nanti saya update kat blog ni ek..

TQ..

~MiZz Atie ZieYa~ said...

zieya pakai MAB jugkkk

Anonymous said...

Klau remaje sesuai x mkn jamu nie??

hannah said...

awak makan MAB dan menyusukan baby... adaeffect kat baby ke? baby timbul ruam ke? kembung ke?

macam mana dgn amalan makan madu dan produk HPA tu? Masih diteruskan? kalau masih, macam mana aturan awak makan semua2 produk tu?

terima kasih..